Fra byggeplads til urban galleri oplevelse


Herlev Hospital er i gang med at blive omdannet til et super hospital og i den forbindelse kuraterede og skabte Institut for Urban kunst, 17 store malerier samt et workshopforløb for lokale unge.

Kunstnerne skulle forholde sig til den ikoniske arv, den nye arkitektur og det nye byggeris kæmpe naturlige fauna.

Der skal bygges meget gennem en langstrakt proces. Byggepladsen ligger klods op og ned ad det eksisterende hospital og kommer derfor helt tæt alle de folk der har deres daglige gang på hospitalet, personale, patienter og gæster.
For at vende byggeriet til noget positivt omdannede vi byggepladsens plankeværk som et skiftende urbant galleri. Kunstnerne skulle forholde sig til tre overordnede emner.

Først og fremmest den ikoniske kunstneriske arv fra Poul Gernes med hans omfattende cirkulære farverige udsmykning som allerede findes på det nuværende hospital. Dertil den nye arkitektur der er på vej i området og til sidst det nye byggeris kæmpe naturlige fauna som ved færdiggørelsen vil tælle mere end tusind forskellige planter og træer rundt omkring på super-hospitalets område. For at give udsmykningen et endnu mere personligt tilhørsforhold, blev der malet en række portrætter af hospitalets personale og patienter.

Skulle være flytbart afhængigt af byggeriets form

Institut for Urban Kunst fik opgaven at kuratere en række spændende danske kunstnere der arbejder med kunst i det offentlige rum og organisere at de malede en række værker på specielle plader som så kunne flyttes rundt i takt med at byggepladsen ændrede form. Undervejs i den store proces med at skabe de 17 kunstværker lavede Institut for Urban Kunst desuden et workshop forløb med en lokal folkeskole som gennem flere besøg lærte om malerierne, forholdt sig til dem, skabte deres egne ideer og skitser og til sidst malede 4 store værker som indgik i det samlede galleri. Da projektet næsten var færdigt bestilte børneafdelingen på hospitalet fire lærreder til deres ventesal, inspireret af de værker som alle havde set og oplevet udenfor.

Hele projektet skabte dagligt liv og atmosfære i området, så man glemte den påtrængende byggeplads og i stedet nød skabelsen og udstillingen af de fantastiske værker.

Credits

Malet for: Heavy TM
Video: Heavy TM

Kunstnere: Brandon Lewis, Welin, Frida Stiil Vium og Rasmus Nielsen

Privacy Preference Center